Coolwrap: čtvercový zelný list ze speciálně vybíraných odrůd bílého zelí s jemnou chutí. Tyto listy mohou být použity jako závitek, na suši nebo jako součást zdravého sendviče. Ale také jako ingredience na zdravý, chutný salát.

COOLWRAP

S MAKRELOU

PŘÍSADY
  • blanšírovaný zelný list (5 zákusků na čtverec listu) 
  • 1 uzená makrela (cca. 380 g), vyčištěná
  • 30 g kostiček salátové okurky 
  • 50 g kostiček avokáda
  • 30 g kostiček sladké červené papriky 
  • 1 1 polévková lžíce kapar
  • sůl a pepř 
PŘÍPRAVA

Smíchat uzenou makrelu s ingrediencemi, rozprostřít na zelném listu. Zavinout zelný list se smršťovací fólií. Na chvilku zchladit a pak diagonálně nakrájet rolku na kousky a následně podávat.

COOLWRAP

JAKO SALÁT S ANANASEM

PŘÍSADY

  • ½ tence nakrájené bílé zelí
  • ¼ čerstvý ananas 
  • 40 gramů  piniových oříšků
  • 4 svazek čerstvé bazalky
  • 4 polévkové lžíce majonézy 
  • Pepř a sůl
PŘÍPRAVA

Smíchat jemně nakrájené zelí s kostkami ananasu. Opražit piniové oříšky v předehřáté troubě na 170°C a umožnit zchlazení. Přidat majonézu, nasekanou bazalku a zchlazené kostky ananasu do salátu, pečlivě salát promíchat a ochutit solí a pepřem. 

COOLWRAP

S RAJČATY

PŘÍSADY

  • Blanšírovaný zelný list (5 zákusků na čtverec listu)
  • Bylinkový smetanový sýr
  • Roketa setá
  • Sušená rajčata
  • Černé olivy
PŘÍPRAVA

Vzít čtvercové zelné listy a rychle blanšírovat. Vysušit zelné listy. Namazat smetanovým sýrem. Nakrájet sušená rajčata na kousky a olivy na kroužky. Položit roketu, sušená rajčata a olivy na zelný list. Zabalit pečlivě zelný list s náplní. Umístit do ledničky. Jakmile možno, nakrájet na malé kousky.