Coolwrap: čtvercový zelný list ze speciálně vybíraných odrůd bílého zelí s jemnou chutí. Tyto listy mohou být použity jako závitek, na suši nebo jako součást zdravého sendviče. Ale také jako ingredience na zdravý, chutný salát.
COOLWRAP
S MAKRELOU
PŘÍSADY
- blanšírovaný zelný list (5 zákusků na čtverec listu)
- 1 uzená makrela (cca. 380 g), vyčištěná
- 30 g kostiček salátové okurky
- 50 g kostiček avokáda
- 30 g kostiček sladké červené papriky
- 1 1 polévková lžíce kapar
- sůl a pepř
PŘÍPRAVA
Smíchat uzenou makrelu s ingrediencemi, rozprostřít na zelném listu. Zavinout zelný list se smršťovací fólií. Na chvilku zchladit a pak diagonálně nakrájet rolku na kousky a následně podávat.
COOLWRAP
JAKO SALÁT S ANANASEM
PŘÍSADY
- ½ tence nakrájené bílé zelí
- ¼ čerstvý ananas
- 40 gramů piniových oříšků
- 4 svazek čerstvé bazalky
- 4 polévkové lžíce majonézy
- Pepř a sůl
PŘÍPRAVA
Smíchat jemně nakrájené zelí s kostkami ananasu. Opražit piniové oříšky v předehřáté troubě na 170°C a umožnit zchlazení. Přidat majonézu, nasekanou bazalku a zchlazené kostky ananasu do salátu, pečlivě salát promíchat a ochutit solí a pepřem.
COOLWRAP
S RAJČATY
PŘÍSADY
- Blanšírovaný zelný list (5 zákusků na čtverec listu)
- Bylinkový smetanový sýr
- Roketa setá
- Sušená rajčata
- Černé olivy
PŘÍPRAVA
Vzít čtvercové zelné listy a rychle blanšírovat. Vysušit zelné listy. Namazat smetanovým sýrem. Nakrájet sušená rajčata na kousky a olivy na kroužky. Položit roketu, sušená rajčata a olivy na zelný list. Zabalit pečlivě zelný list s náplní. Umístit do ledničky. Jakmile možno, nakrájet na malé kousky.